Oriculi!

oorstokjes pot
Klassieke plastic wattenstaafjes

Ken je het heerlijke gevoel van je oren te reinigen met een oorstokje na het nemen van een warme douche? “Ooh ja, zalig!” Vind ik ook. Het is een onderdeel van mijn wasritueel. Helaas zijn al deze stokjes niet zo milieuvriendelijk. Je gebruikt het slechts enkele seconden en dan belandt het al in de vuilnisbak. Dit is een typisch voorbeeld van single use plastic, net zoals bijvoorbeeld het gebruiken van een plastic rietje. Deze kleine ‘vrienden’ zijn een van de vele vormen van plastic die ronddobberen in onze oceanen. Dit plastic zorgt niet alleen voor vervuiling van onze wateren, het brengt ook de dieren en ecosystemen in gevaar. Je herinnert je misschien het bekende beeld nog van het zeepaardje dat een oorstaafje met zich mee vervoert?

Tegenwoordig is er gelukkig meer bewustwording rond het plastic-probleem. Zo stemde de EU recent nog voor een verbod op enkele veel gebruikte vormen van wegwerplastic. waaronder oorstokjes. Denk je nu ‘Oh nee help, ik kan niet zonder!’ dan heb ik goed nieuws! Er bestaat een duurzaam alternatief.

De Oriculi! Het is een herbruikbaar oorstaafje gemaakt uit bamboe. Je gebruikt het als een lepeltje. In plaats van je oorsmeer verder naar achter de duwen (zoals met een plastic stokje het geval is), lepel je met de oriculi je oorsmeer naar buiten. Eureka! Nee, Oriculi! 😁 Het is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook veiliger voor je trommelvliezen!

oorstokje
Oriculi-oorstaafje

 

Ik schafte me er recent eentje aan en ik ben erg tevreden met het resultaat. Het doet wat het moet doen. Je ervaart misschien een iets minder voldaan gevoel dan het proppen met een gewoon stokje maar het is alleszins veel beter voor je oren. Een tip: ga niet te diep en lepel i.p.v. te duwen en draaien. Nadien gewoon afspoelen, afdrogen en klaar!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

Liefs,
Tine

 

Een gedachte over “Oriculi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s