Boni soep- EnVie

Soep envie

Herfst! Ik denk direct aan sjaals, dikke truien, dekentjes en.. soep! Niks beter om je te verwarmen bij deze eerste koude dan een lekkere dampende kop vol groenten. Heerlijk verwarmend, maar ook erg gezond. Althans, bij verse soep. Soep uit de supermarkt bevat vaak veel zout, bewaarmiddelen en zelfs toegevoegde suiker. Niet veel ‘soeps’ dus. Tot ik bij Okay deze soep tegenkwam!

Bij de naam ‘EnVie’ moest ik onmiddellijk denken aan Sien, die onder de naam ‘en vie‘ haar klanten heerlijk in de watten legt met een gelaatsverzorging, een make-up of hair styling of het verwijderen van ongewenste haartjes. Ben je van het Leuvense? Dan raad ik je zeker aan om eens bij Sien langs te gaan!

Maar het gaat hier niet over schoonheidsbehandelingen maar over soep! 😁 Verse soep is uiteraard de gezondste keuze, maar indien je geen tijd hebt om zelf te koken kunnen deze soepen van EnVie een prima alternatief zijn!

EnVie is een sociale onderneming in Anderlecht die langdurig werklozen een job en opleiding aanbiedt om hen terug te integreren op de arbeidsmarkt. Ze werken met seizoensgebonden groenten en gaan voedselverspilling tegen door overschotten te gebruiken. Ook ‘lelijke’ groenten die niet aan de strenge kwaliteitsnormen voldoen en anders weggegooid zouden worden, worden verwerkt in de soepen van EnVie.

wortelen unsplash

Ze hebben momenteel 3 smaken in de rekken liggen. Deze zijn volledig vegetarisch en vrij van kunstmatige toevoegingen. En oh, had ik je al gezegd dat elke soep uit minstens 50% groenten bestaat? Yes, lekker gezond!

Wat ik ook heel fijn vind, is de milieuvriendelijke verpakking. Een glazen fles i.p.v. plastic of karton. Deze fles kan je nadien dus makkelijk bijhouden en herbruiken of naar de glasbak brengen voor een nieuw leven.

EnVie is dus veel meer dan enkel soep. Ik ben fan!

Groene groetjes 🍀
Tine

 

 

Een gedachte over “Boni soep- EnVie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s