Duurzaam verhuizen

Eerst en vooral wil ik jullie een prachtig 2019 wensen!  Dat het een gezond, liefdevol jaar mag worden met veel warme momenten en nieuwe uitdagingen. Voor mij is 2019 echt een nieuwe start. Ik ga samenwonen met mijn vriend en verhuis binnen enkele dagen naar Mechelen. Spannend, maar ook zó veel zin in! In deze blog deel ik met jullie hoe we ons appartementje – op een bewuste manier – ingericht hebben.

Slim kiezen

Het begon bij het zoeken naar een geschikt appartement. We hielden rekening met verschillende factoren zoals prijs, ligging, oppervlakte, parkeerplaats,.. Maar een hele belangrijke was het energieverbruik. We kozen een recent gerenoveerd appartement met een goede isolatie, nieuwe ramen (dubbelglas) en lage verwarmingskosten. Een goede basis doet heel veel! 🙂

Verf

De volgende stap was de muur van onze living in een lichtere kleur verven. Gewone standaardverf bevat veel chemische stoffen die niet zo lief zijn voor het milieu, maar ook niet voor jezelf aangezien deze stoffen zich in de lucht verspreiden en zo ook terechtkomen in je lichaam. Daarom kozen we voor een natuurlijke verf op waterbasis (zie foto). Mooi pluspunt: de verf was makkelijk uit onze kleren te wassen! 😀

Ecologische natuurverf

Reuse

Voor de inrichting van ons nieuwe nestje vertrokken we van hetgeen we reeds hadden. Na 6 jaar op kot (op kamer voor mijn Nederlandse vrienden 😉 ) verzamelde ik al een mooie collectie spullen. Enkele grote meubels zoals een boekenkast en zitfauteuil, maar ook veel keukenmateriaal. Mijn vriend en ik vulden dit aan met meubels en andere spullen die we van thuis konden meenemen.

Giften

Onze inboedel breidde uit door gratis giften die we, met veel plezier, van familie in ontvangst namen. Enkele stuks, zoals twee kledingrekjes, konden we gratis op de kop tikken via de weggeefgroep GIFT-Mechelen. Echt een aanrader trouwens, die GIFT-pagina’s, er zitten soms echte parels tussen!

Tweedehands

Ondertussen hadden we al heel wat schatten bij elkaar verzameld. Toch ontbraken er nog enkele essentiële dingen, zoals stoelen. Deze vonden we op 2dehands.be en hoe! Zes prachtige stuks (zie foto) voor een spotprijs. Dit is onze beste second hand vangst tot nu toe! Ik ben echt van tweedehands gaan houden. Het geeft zo’n fijn gevoel om iets wat anderen niet meer kunnen gebruiken, nieuw leven te geven. Onze zoektocht bracht ons -hoe kan het ook anders- in vele kringloopwinkels. Hier vonden we enkele kleinere spullen zoals een rieten wasmand, potten/pannen en vuilbakjes. Onder het motto: Wie kringt, die wint!’ Couldn’t agree more!

Energie

Op Groen Geluk, dus je kan het al raden.. we kozen voor 100% groene energie! Dit was voor mij echt een must. Verlichting hebben we, op enkele kleine tafellampjes na, nog niet gevonden. Maar onze voorkeur zal gaan naar LED-verlichting. Een duurzame keuze.

Ons appartement is zeker nog niet helemaal hoe we het hebben willen, maar hé, je moet ergens beginnen! Ik vind het alvast een superleuk projectje om ons nieuwe nestje zo duurzaam, groen (letterlijk met veel plantjes!!) en vooral gezellig in te inrichten! 😊

Hebben jullie nog tips voor mij? Laat het me hieronder weten!

Groene groetjes 🍀

Tine
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s