Wat mijn opa al lang wist: de safety razor

Sun is out! De kans is groot dat hier en daar al rokjes, jurkjes en shorts uit de kleerkast tevoorschijn komen. Tijd voor blote benen! Heerlijk, maar na een winterslaap kan het goed zijn dat jouw benen eerst de nodige verzorging nodig hebben. Of zoals ik het vaak lachend zeg: ‘tijd voor de ontbossingswerken😄‘. En ja, ook dit kan op een duurzame manier!

Als vrouw heb ik heel wat uitgeprobeerd om mijn benen en oksel ‘netjes’ te houden. Plastic scheermesjes, wax, wegwerpmesjes en een hele doeltreffende: de ladyshave. Hoewel mijn ladyshave perfect werkt en ook een mooi langdurig resultaat geeft, gebruik ik hem niet zo vaak. Het vergt veel doorzettingsvermogen en gaat gepaard met de nodige pijn. Sorry, hiervoor pas ik!.

Safety razor first!

Maak kennis met mijn nieuwe partner in crime voor het verwijderen van ongewenste haartjes:

safety razor

Dit scheermes is, naast het feit dat het er ongelofelijk mooi uitziet, helemaal plasticvrij. Het bestaat uit metaal en is daarom een duurzaam alternatief voor het standaard (meestal plastic) scheermesje. Ook de bijhorende mesjes bestaan uit roestvrij metaal. Voor de prijs moet je het ook niet voor laten, want je vindt al een mooi exemplaar onder de 30 euro. Vergelijk dit even met de euro’s die je kwijt bent aan het kopen van plastic scheerkopjes of mesjes. Je zou verschieten hoeveel geld je hier aan uitgeeft!

Hoe pak je het aan?

  1. Neem je tijd: zeker in het begin als je pas aan de slag gaat. De mesjes zijn heel scherp en sneetjes zijn rap gemaakt als je snel-snel tewerk gaat.
  2. Draai de safety razor open zodat je een mesje in de scheerkop kan bevestigen. Draai nadien terug dicht.
  3. Zeep je benen in! Ik spreek uit ervaring, droog scheren is veel minder fijn en de kans op wondjes is groter. Dit kan ook op een plasticvrije manier met een scheerzeep in blok (voorbeeld zie foto).
  4. Spoel nadien je razor uit met water.
Scheerzeep in blok

Na 1 scheerbeurt moet het metalen mesje zeker nog niet de vuilbak in. Het mesje is dubbelzijdig en gaat meerdere scheerbeurten mee. Ik heb mijn metalen vriend al enkele maanden en ik heb deze tot nu toe nog niet moeten vervangen.

Een verwittigd vrouw…

Overtuigd? Geweldig! Voor je nu haastig al je plastic mesjes in de vuilnisbak gooit, wacht! Houd nog 1 mesje bij. Waarom? Voor als je op reis gaat. De safety razor kan mogelijk niet door de veiligheidscontrole op de luchthaven. De kans bestaat dat je hem zal moeten afgeven. En dat zou jammer zijn! 🙂

2 gedachtes over “Wat mijn opa al lang wist: de safety razor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s